Om mig och Stasimon

hillevihellberg.jpg


Stasimon, de delar i det antika dramat där kören reflekterar och kommenterar utan att för den skull föra handlingen vidare. Och ett lämpligt namn för en virtuell anteckningsbok som denna.


Jag heter Hillevi Hellberg och om mig kan sägas: arbetar som översättare (franska till svenska); driver tillsammans med A förlaget Alastor Press; född 26 augusti 1985 och uppväxt dels i Grimbergen utanför Bryssel, dels i Ljungskile på svenska västkusten; har studerat (huvudsakligen) litteraturvetenskap (men också historia, idéhistoria och franska); har en förkärlek för 1800-talet i allmänhet och förra sekelskiftet i synnerhet; medverkar tillsammans med A i Alastorpodden; tycker om pärlor, päls och läppstift från Chanel; är lyckligt gift med en matematiker och sammanboende med en orientalisk katt och en servalhybrid i Lyon.

Förutom mitt arbete med Alastor Press frilansar jag som översättare, lektör och skribent. Har du ett projekt som du tror skulle passa mig? Hör gärna av dig till hillevi.hellberg[at]gmail.com

Jag är medlem i Sveriges Författarförbund och Översättarcentrum.

Spara

Spara

Spara

Spara

Annonser